Campania Planifica Neprevazutul prin contraceptia de urgenta

Campania Planifica Neprevazutul prin contraceptia de urgentaCampania “Planifica Neprevazutul” a fost lansata pe 3 octombrie 2013 de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS). Principalul obiectiv al campaniei “Planifica Neprevazutul” are in vedere informarea publicului larg in ceea ce priveste contraceptia de urgenta.

In Romania, femeile au anual 38 de contacte sexuale neprotejate

Campania “Planifica Neprevazutul” vine si ca reactie a statisticilor ingrijoratoare care estimeaza numarul mare de contacte sexuale neprotejate ale femeilor.

Riscul este cu atat mai mare cu cat femeile nu folosesc metodele sigure de contraceptie, acestea apeland la metoda retragerii sau a calendarului, conform unor statistici realizate de Millward Brown, companie de cercetare globala.

Contraceptia de urgenta ca metoda de rezerva

Campania ofera femeilor cu varsta cuprinsa intre 16-49 de ani informatii cu privire la eficienta si beneficiile contraceptiei de urgenta in urma unui contact sexual neprotejat.

Contraceptia de urgenta este o metoda de rezerva pe care orice femeie ar trebui sa o aiba la indemana pentru situatiile in care a avut loc un contact sexual neprotejat. Asemenea situatii pot sa apara daca metoda contraceptiva utilizata nu a functionat (a intampinat dificultati sau au avut loc incidente) sau daca a avut loc un contact sexual impotriva vointei femeii”, a precizat dr.Borbala Koo, director executiv Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala.

Forum si dialog cu medicii specialisti

Campania se desfasoara pe platforma online www.planificaneprevazutul.ro, unde pacientii vor gasi toate informatiile necesare despre contraceptia de urgenta.

La sectiunea “Intreaba medicul”, persoanele interesate vor putea sa se informeze direct despre contraceptia de urgenta de la dr.Mirela Popa, medic primar obstetrica-ginecologie.

Utilizatorii platformei isi vor putea impartasi din experiente pe forumul pus la dispozitie pentru dialog.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.