Campania Nationala Zambeste Romania

zambeste-romaniaCampania Nationala “Zambeste Romania” a fost lansata pe 20 martie 2014, de Ziua Mondiala a Sanatatii Orale. Accesul populatiei la educatia pentru  ingrijirea orala este principalul scop al activitatilor desfasurate prin aceasta campanie. Conform statisticilor, 80% dintre romani au probleme dentare, iar 71% dintre aceste afectiuni sunt carii dentare.

Campionatul National de Periaj Dentar

Campionatul Nondial de Periaj Dentar este o competitie care se adreseaza copiilor pana in 14 ani, familiilor lor cat si claselor din scoala primara si generala.

Inscrierile la competitie se fac pana pe 20 aprilie 2014, pe www.zambesteromania.ro.

Premiul cel mare este o excursie la Disneyland impreuna cu familia.

Programe de educare in igiena orala in scoli

Peste 20.000 de scolari vor beneficia de sfaturi despre ingrijirea orala corecta, precum si de seturi complete de ingrijire orala.

Consultatii stomatologice si detartraje gratuite

Incepand cu data de 1 aprilie 2014 pana la finalul anului, vor fi oferite consultatii gratuite in cabinetele stomatologice din toata tara.

Caravana Nationala “Rabla pentru periuta ta”

Evenimentul va fi organizat in 7 orase mari din tara incepand cu luna septembrie.

Periajul dintilor de doua ori pe zi

Prin campania “Zambeste Romania”, se doreste educarea copiilor si adultilor asupra importantei periajului dentar de cel putin doua ori pe zi.

In acelasi timp, se atrage atentia asupra preventiei afectiunilor dentare prin vizitele regulate la medicul dentist.

O dieta sanatoasa, bogata in fructe si legume face parte din recomandarile medicilor promovate cu ajutorul campaniei.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.