Campania nationala Sangele este viata – 4 martie – 30 aprilie 2014

sangele-este-viataIn perioada 4 martie – 30 aprilie 2014, se va desfasura Campania umanitara “Sangele este viata”, care isi propune sa sustina achizitionarea de echipamente medicale necesare pastrarii sangelui si produselor conexe in conditii optime. Campania “Sangele este viata” a fost initiata de Fundatia Star Storage care doreste sa sustina Centrul de Transfuzie sanguina Bucuresti.

In fiecare minut, un roman are nevoie de sange

Necesitatea unei astfel de campanii este demonstrata de sesizarile personalului din spitale atunci cand, din cauza lipsei de sange, operatiile sunt amanate.

“Sangele are o durata de viata limitata, diferitele componente ale sangelui pot fi folosite pe perioade de doar cateva zile, cum ar fi trombocitele, care trebuie folosite in maxim 5 zile de la donare sau celulele rosii, care pot fi pastrate la rece pentru maxim 42 de zile. Avem nevoie de echipamente medicale performante pentru a ne adapta la cerintele medicinei moderne si ale chirugiei de varf”, a precizat Doina Gosa, director al Centrului de Transfuzie sanguina Bucuresti.

Ce echipamente medicale vor fi achizionate prin campania “Sangele este viata”

Organizatorii campaniei isi propun sa achizioneze din fondurile stranse unitati de stocare de sange, unitati de stocare PPC, balante electronice sau agitatoare de trombocite cu incinta termostatata.

Cum puteti participa la campanie

Exista mai multe modalitati prin care puteti contribui la strangerea de fonduri pentru echipamente medicale performante: donarea a 2% din impozitul pe salariu pana pe 23 mai, trimiterea unui sms cu valoare de 2 euro la 8849, sau donatii directe in contul Fundatiei.

Pentru informatiile complete despre participarea la campanie, click aici.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.