Campania Nationala Ai grija de dintii tai, 20 martie – 20 aprilie 2014

carii-dentareCampania “Ai grija de dintii tai” se desfasoara la nivel national in perioada 20 martie – 20 aprilie 2014. Campania debuteaza pe 20 martie, pentru a marca Ziua Internationala a Sanatatii Orale. O astfel de campanie de preventie a afectiunilor dentare este absolut necesara avand in vedere ca 90% dintre copiii de varsta scolara se confrunta cu carii dentare, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Igiena orala promovata in familie prin campania “Ai grija de dintii tai”

Campania Nationala “Ai grija de dintii tai” are ca principal scop informarea populatiei despre importanta controalelor regulate la medicul dentist.

Cariile dentare sunt un principal factor de risc in sanatatea orala, afectand nu doar copiii, ci si mare parte dintre adulti.

“Cariile dentare reprezinta o problema majora de sanatate publica in tarile industrializate, afectand conform datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, 60-90% dintre copiii de varsta scolara, si marea majoritate a adultilor. In plus, odata aparute, cariile se raspandesc rapid la dintii sanatosi”, se precizeaza intr-un comunicat emis de Directia de Sanatate Brasov, sustinatorul campaniei la nivel local.

Vizitele regulate, de doua ori pe an, la medicul dentist

Campania Nationala “Ai grija de dintii tai” doreste sa incurajeze populatia sa previna cariile dar si alte afectiuni dentare mai complicate prin vizitele regulate, de cel putin doua ori pe an, la medicul dentist.

Prin preventia cariilor, se previn totodata si costurile majore pe care le poate implica tratarea unei afectiuni dentare.

Lansarea Campaniei la Brasov, 20 martie 2014

Organizatorii evenimentelor din Brasov isi propun sa sustina activitati de informare a copiilor cu privire la igiena orala.

De asemenea, la nivel judetean, vor fi distribuite pliante si vor fi realizate discutii interactive, lectii teoretice si demonstratii practice pentru elevi.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.