Campania “Luna Nationala de Prevenire a Cancerului”

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniIn luna februarie are loc, la Brasov, Campania “Luna Nationala de Prevenire a Cancerului”. organizata de Directia de Sanatate Publica (DSP) Brasov, in colaborare cu Inspectoratul Scolar al judetului, cabinete ale medicilor de familie si de medicina scolara.

Activitati de preventie a cancerului

Campania se desfasoara in luna februarie marcand astfel si ziua de patru februarie – Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului.

Pentru preventia cancerului de col uterin, vor avea loc o serie de sesiuni de informare in scoli dar si a populatiei in general.

Organizatorii vor sa atraga atentia asupra factorilor care influenteaza preventia cancerului: activitate fizica regulata, alimentatie echilibrata, mentinerea unei greutati normale a corpului, renuntarea la fumat, reducerea consumului de alcool, protejarea de infectii care pot duce la cancer.

Campania insista si asupra importantei consulturilor periodice la medicul de familie pentru depistarea factorilor de risc sau a afectiunilor in faza incipienta.

Educatie si constientizare in randul populatiei asupra riscurilor in cancer

Campania “Luna Nationala de Prevenire a Cancerului” are ca principal obiectiv informarea populatiei asupra principalelor masuri de preventie in vederea scaderii deceselor cauzate de aceasta afectiune grava.

Necesitatea unei astfel de campanii porneste de la datele oferite de Centrul National de Statistica si informatica in sanatatea publica.

Astfel, in perioada ianuarie-iunie 2013 au fost semnalate peste 30.000 de cazuri noi de cancer, fata de 28.000 de cazuri inregistrate in 2012.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.