Campania HIV Street Art in Saptamana Altfel

adolescenti-cu-hivIn Saptamana Altfel, elevii din Bucuresti vor putea participa la o serie de activitati in cadrul Campaniei HIV Street Art. Liceenii vor afla care sunt principalele masuri de preventie in infectarea cu HIV si la ce riscuri se expun in lipsa acestei preventii dar si a informarii corecte. Campania este organizata de UNOPA in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase “Prof.dr. Matei Bals”.

Activitati in campania HIV Street Art

Elevii vor putea lua parte la expozitii de panouri graffiti cu mesajele campaniei, la piese de teatru cu tematica HIV/SIDA.

In acelasi timp, vor asista la dezbateri despre infectia cu HIV, sustinute de specialisti UNOPA si Institutul “Matei Bals”.

Preventia, testarea, comportamente la risc sau discriminarea in HIV/SIDA vor fi principalele subiecte de dezbatere.

“Ceea ce facem noi in aceasta campanie se adreseaza catorva mii de elevi din Bucuresti, insa educatia pentru sanatate ar trebui sa devina disciplina obligatorie la toate nivelele de studiu, asa cum este in multe tari din lume. Numai printr-o educatie cat mai timpurie pe teme ce tin de sanatatea fiecaruia putem genera comportamente responsabile si putem preveni multe probleme de sanatate”, a precizat Iulian Petre, director executiv UNOPA.

HIV Strert Art se adreseaza tinerilor expusi la riscul de infectare cu HIV/SIDA

Intre tinerii expusi la riscul infectarii, se afla cei care isi fac tatuaje, piercing-uri, care consuma droguri injectabile sau care au relatii sexuale neprotejate.

Liceele din Bucuresti in care se va desfasura campania HIV Street Art sunt Spiru Haret, Sf. Sava, Gh. Lazar, Jean Monnet, Kretzulescu.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.