Calatoria cu avionul in sarcina – posibila pana la 37 de saptamani

poza sarcina sanatoasaMedicii dau asigurari  ca pana la 37 de saptamani este permisa calatoria cu avionul in timpul sarcinii, in cazul in care gravidele sau sarcina in sine nu prezinta dificultati. Acestia confirma ca zborul cu avionul in sarcina nu presupune riscuri, dar este interzis cu 3 saptamani inainte de sarcina, din cauza faptului ca pot aparea nasteri inainte de termen sau alte complicatii.

Totusi, medicii de la Royal College of Obstetricians and Gynaecologists avertizeaza ca la altitudini de peste 10.000 de metri femeile insarcinate sunt expuse indeosebi riscului de travaliu prematur. Pe lista riscurilor se mai adauga si starile de rau de miscare si aparitia trombozei, dar doar in cazurile in care gravidele calatoresc pe distante lungi si nu isi iau masuri de precautie corespunzatoare. In acelasi timp, specialistii explica si ca scanerele de securitate din aeroporturi nu au efecte negative asupra sarcinii.

Nu in ultimul timp, medicii de la Royal College of Obstetricians and Gynaecologists subliniaza faptul ca femeilor care prezinta risc de nastere prematura le este interzisa calatoria cu avionul in timpul sarcinii

Sursa stire: Agerpres

Va reamintim ca cele noua luni de sarcina sunt pline de bucurie pentru viitoarea mama, insa au si o doza de emotii. Medicii atrag atentia ca la 37 de saptamani de sarcina, copilul este considerat la termen cu alte cuvinte nasterea poate sa apara oricand. De aceea, viitoarele mame trebuie sa aiba grija si sa nu mai conduca si nici sa zboare cu avionul. Sarcina 37 de sarcina inseamna practic ca acum organele copilului tau pot functiona singure, iar nasterea poate sa survina oricand. Asta nu inseamna ca zborul in sarcina este interzis, numai ca pe ultima suta de metrii cu este considerata sarcina la 37 de saptamani nu este indicat. Asa ca pentru linistea si sanatatea ta si a copilului este indicat sa nu calatoresti ci sa stai linistita acasa, sa te odihnesti si sa faci eventual bagajul pentru spital. 

Etichete: sarcina pe saptamani, zborul in sarcina

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.