Cadouri inteligente de sarbatori pentru dezvoltarea copiilor

cadouri-pentru-copiiAlegerea cadourilor potrivite pentru copii de sarbatori ar trebui sa aiba in vedere nevoile reale ale copiilor, chiar si atunci cand se joaca sau isi petrec timpul alaturi de prieteni. Informarea despre jocurile si activitatile care sprijina dezvoltarea fizica si intelectuala a copilului face din alegerea cadoului de sarbatori o activitate antrenanta pentru parintii care isi doresc cadouri inteligente pentru copii.

Ce cadouri nu trebuie sa lipseasca de sarbatori

Instrumente muzicale: studiile arata ca muzica poate stimula activitatea creierului relationata cu lectura, matematica, dar si cu inteligenta emotionala. Prin exersarea la un instrument muzical, copilul isi va dezvolta si capacitatea de atentie, de concentrare, dar si creativitatea.

Jocuri de colaj, instrumente pentru desen sau pictura, echipament sportiv: Dezvoltarea abilitatilor motorii la copii poate fi  incurajata prin jocuri de colaj, taiere, lipire sau printr-un instrument muzical. Daca vorbim de copiii mai mari, acestia trebuie incurajati sa faca un anumit sport, prin urmare o racheta de tenis, o minge sau un echipament sportiv pot fi cadouri pe care copilul sa le foloseasca in propria dezvoltare.

Jocuri de puzzle: Capacitatea de concentrare poate fi asigurata prin alegerea potrivita a jocurilor copiilor: puteti alege jocuri in care copilul trebuie sa rezolve mai multe sarcini pentru a trece de la un nivel la altul. Chiar si citirea sau ascultarea unor povesti il determina pe copil sa isi mentina atentia mai mult timp pentru a intelege intreaga poveste si pentru a o povesti sau explica ulterior.

Carti de povesti: lectura nu trebuie sa fie doar o sarcina pe care copiii o primesc la scoala. Dezvoltarea placerii de a citi carti de povesti ii dezvolta copilului nu doar imaginatia, ci si capacitatea de comunicare.

Carti in limbi straine: specialistii considera ca un copil care invata mai multe limbi straine are rezultate mult mai bune la vocabular, matematica. In acelasi timp, un copil care invata de mic o limba straina va avea si o memorie mai buna datorita exercitiului constant de memorare si punere in practica a regulilor de gramatica si vocabular.

Biciclete, role, patine: activitatea in aer liber este foarte importanta pentru dezvoltarea corecta a copilului. Alaturi de o alimentatie corecta, copilul trebuie indrumat spre activitati sportive care ii pot dezvolta foarte multe abilitati: de la socializare, la spiritul de echipa, la capacitatea de concentrare. In cazul sporturilor care pot implica anumite riscuri in urma accidentarilor, este recomandata protejarea zonelor cu risc prin echipamente de protectie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.