Cabine de vot speciale pentru votantii care prezinta o stare febrila

Autoritatile au in vedere asigurarea unor cabine de vot dedicate in cazul in care la o sectie de votare se va prezenta un alegator care prezinta o stare febrila.

“Avem in discutie, in acest moment, si niste norme de pregatire a acestor alegeri, cu norme de campanie care, deja, au fost elaborate, urmeaza sa apara prin ordin comun si norme pentru ziua votului. (…) Pentru momentul votului avem niste circuite la fiecare sectie de vot, dupa cum avem si, daca avem, de exemplu, un alegator febril, niste cabine de vot dedicate, au prioritate, sunt preluati, sunt dusi la cabina de vot dedicata in sectia de vot si dezinfectata dupa. Exista varianta cu aerisirea salilor unde se desfasoara procesul de vot o data la doua ore sau de cate ori este nevoie, cu prezenta dezinfectantului si contactul cat mai putin, dezinfectante cat mai multe si la iesirea din sectia de vot”, a declarat Nelu Tataru, la Digi 24 citat si de Agerpres.

Potrivit ministrului, va exista personal care sa verifice respectarea acestor reguli in fiecare sectie de vot.

Intrebat cum se va proceda pentru cei care sunt in izolare la domiciliu sau la spital, ministrul a spus:

“Sunt acele urne mobile si numaratoarea se va face separat pentru acele urne mobile care vin din spitale sau de la cei aflati in izolare la domiciliu”.

Etichete: alegeri locale 2020, votanti cu febra, asistenta medicala votare, urna mobila persoane aflate in izolare spital

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.