Bucuresti: Vouchere de pana la 990 de lei pentru aparate ortodontice destinate copiilor

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a lansat vineri proiectul ‘Smile’, in baza caruia copiii cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani vor putea beneficia de vouchere in valoare de maximum 990 de lei pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe.

Beneficiarii trebuie sa aiba domiciliul stabil sau viza de resedinta in Municipiul Bucuresti, cu minimum sase luni inaintea depunerii dosarului. De asemenea, copiii vor trebui sa obtina o adeverinta medicala eliberata de un medic stomatolog din reteaua de cabinete scolare a ASSMB.

„Dupa obtinerea adeverintei medicale, parintii trebuie sa se adreseze clinicilor stomatologice afiliate in acest proiect, (…) care vor da indicatia de aplicare a aparatului ortodontic fix. Acest document, impreuna cu o copie dupa buletin si certificatul de nastere al copilului, se va incarca in aplicatia special creata”, a aratat Vasile Apostol, managerul de proiect citat de Agerpres.

Copiii vor fi programati pentru a se prezenta la sediul Directiei Programe, Proiecte din Bulevardul Ion Mihalache nr. 11-13, pentru verificarea eligibilitatii si conformitatii administrative a dosarului, iar dupa semnarea dosarelor de acordare a sprijinului, vor fi eliberate voucherele, care vor putea fi utilizate in cadrul clinicii pentru care a optat beneficiarul.

„Sprijinul nostru, de 990 de lei, acopera doar amprenta de studiu si cele doua arcade. Dosarul imagistic initial, cel in baza caruia medicul ortodont stabileste daca avem sau nu nevoie de un aparat fix, precum si toate consultatiile din procesul medical intra in sarcina parintilor”, a mai precizat Vasile Apostol conform sursei citate.

In Municipiul Bucuresti exista 440 de cabinete medicale scolare, 142 de cabinete stomatologice in scoli, noua cabinete medicale universitare si 13 cabinete stomatologie universitare. Acestea deservesc un numar de 250.000 de elevi si 119.000 de studenti.

Proiectul va beneficia de un buget de 20.053.000 lei pentru perioada 2019 – 2020 si este destinat unui numar de 20.000 de elevi.

Etichete: aparate dentare, aparate ortodontice copii, vouchere aparate dentare bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.