Bucuresti: Tratamente stomatologice pentru adulti si copii, deconatate

Un proiect privind acordarea de tratamente stomatologice adultilor si copiilor in situatii de dificultate a fost adoptat de Consiliul Local Sector 2 Bucuresti.

„Se aproba de principiu derularea proiectului ‘Policlinica sociala – Zambet pentru toti'”, prevede hotararea votata cu 24 de voturi „pentru”, relateaza Agerpres.

Prin acest proiect, DGASPC Sector 2 va furniza servicii medico-sociale, prin intermediul a doua cabinete de medicina dentara, la adresa din bulevardul Garii Obor nr. 12, sub forma consultatiilor, interventiilor si tratamentelor stomatologice specifice pentru circa 1.000 de persoane anual.

Potrivit Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), pe 29 noiembrie 2019 lista furnizorilor de medicina dentara ce beneficiaza de decontari ale serviciilor de acest tip cuprinde 159 de cabinete de medicina dentara la nivelul Capitalei, dintre care 28 au sediul in sectorul 2. Cei care se adreseaza acestor cabinete pot beneficia de o decontare a serviciilor stomatologice (in limita plafonului impus de CASMB), diferenta, in functie de interventiile necesare fiind suportata prin forte proprii.

Plafonul impus de CASMB pentru cabinetele medicale cu care sunt incheiate contracte este de aproximativ 2.000 de lei lunar, care de cele mai multe ori se epuizeaza din prima zi de la alocare.

In acest context, persoanele in dificultate nu pot accesa serviciile si tratamentele de specialitate, deoarece implica eforturi financiare „considerabile sau de nesuportat”.

Pe de alta parte, pentru copiii aflati in sistemul de protectie speciala si pentru persoanele adulte institutionalizate, DGASPC Sector 2 este obligata sa asigure servicii socio-medicale, inclusiv servicii stomatologice, mai stipuleaza proiectul, potrivit susrei citate.

Etichete: tratamente stomatologice adulti, tratamente stomatologice copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Smochina Daniela spune:

    Buna ziua, an si eu un baiat de 15 ani carea se plange de durere si spune ca il doare maxselarul se poate o consultatie cat mai repede. Ca nu vad nici o aresa si nici un numar de telefon. Va multumesc astept raspunsul

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.