Bucuresti – testare gratuita Babes-Papanicolau

poza vaccinare femeiIn perioada 8-12 aprilie bucurestencele isi pot face gratuit testul Babes-Papanicolau, intre orele 10.00 –18.00, la Centrul Medical de Excelenta Renasterea. Aceasta campanie de testare are loc ca urmare a Zilei Mondiale a Sanatatii, marcate pe 7 aprilie a.c. Pentru a beneficia de aceasta testare, femeile interesate trebuie sa se programeze la numarul de telefon 0314.379.900.

Pentru realizarea acestui test este important ca pacientele sa stie ca pentru cele mai bune rezultate este indicat  ca testul Babes-Papanicolau sa se faca intre ziua a 10-a si a 14-a a menstruatiei, prima zi corespunzand cu cea in care a debutat sangerarea. De asemenea, pacientele nu trebuie sa aiba contact sexual cu 48 de ore inainte de testare, nu trebuie sa foloseasca tampoane intravaginale, spray-uri locale, spermicide, ovule sau creme si nu trebuie sa faca spalaturi vaginale.

Romania se numara printre tarile europene cu cea mai mare incidenta a mortalitatii cauzate de cancerul de col uterin, conform datelor prezentate intr-un comunicat al Fundatiei Renasterea. De asemenea, in fiecare an in Romania sunt diagnosticate aproximativ 3.000 de cazuri noi de cancer de col uterin (o valoare de 16 ori mai mare decat media europeana), iar zilnic 6 romance mor din cauza acestei maladii.

Testul Babes-Papanicolau reprezinta metoda principala de depistare a modificarilor aparute la nivelul colului uterin, acestea semnaland leziuni canceroase sau diferite infectii care se pot transforma in cancer daca nu sunt tratate la timp.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

5 de intrebari si raspunsuri

 • Tihulca Mariana spune:

  Pentru papa nicolau gratis am 51 ani domiciliul Domnești Ilfov

 • Silvia Zamfirescu spune:

  Locuiesc in Bucuresti si as vrea sa ma programez pentru un test Babes Papanicolau gratuit cum procedez ?As vrea sa stiu daca pot sa aleg ziua si perioada din zi a programarii.Multumesc

 • Fasie Camelia spune:

  Cum procedez pentru efectuarea gratuita a unui test Babes Papanicolau ?

 • Galiceanu mariana spune:

  Buna ziua asi dori sa fac papanicolau gratuit cum se procedează locuiesc în com Copaceni jud ilfov mulțumesc

 • hosu marieta spune:

  cum se poate face un test papanicolau gratis

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.