Bucuresti: Spirometrii gratuite in perioada 5 – 7 mai

Societatea Romana de Pneumologie va oferi, in perioada 5 – 7 mai, la Sun Plaza, in Capitala, spirometrii gratuite.

Programul este:

• vineri, 5 mai – 16,00 – 22,00,
• sambata, 6 mai – 10,00 – 22,00,
• duminica, 7 mai – 10,00 – 16,00.

Astmul, o boala inca subdiagnosticata si intermitent tratata, ramane o provocare pentru medic si pacient. Progresele terapeutice actuale permit tratarea tuturor pacientilor, indiferent de stadiul de severitate al bolii, ultimele tratamente biologice dau o noua sansa chiar si celor cu astm sever. Totul este ca tratamentele sa fie urmate corect si constant”, a declarat Florin Mihaltan, medic primar pneumolog, potrivit unui comunicat de presa.

Spirometria este un test simplu utilizat pentru diagnosticarea astmului bronsic, atunci cand simptomele conduc la suspiciunea de astm, ea fiind utilizata si dupa diagnostic, pentru monitorizarea bolii.

Potrivit medicilor, succesul tratamentului pentru astm depinde in mare masura de pacienti si de disciplina lor de a-si lua medicamentele prescrise, lucru numit de medici drept ‘aderenta la tratament’.

Pentru a tine boala sub control pacientii cu astm bronsic trebuie sa respecte tratamentul prescris de medic si sa mearga la medic cel putin o data pe an.

Etichete: astmul bronsic, diagnosticare astm bronsic, spirometrie, spirometrie gratuita

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.