Bucuresti: Reguli de calatorie cu transportul in comun dupa data de 15 mai

Primaria Capitalei anunta ca, din 18 mai a.c., Societatea de Transport Bucuresti – STB SA va scoate in traseu toate vehiculele pe traseu, astfel ca transportul in comun va functiona la capacitate maxima.

“Pentru siguranta calatorilor, Primaria Capitalei da asigurari ca toate vehiculele sunt dezinfectate cu substante care distrug virusurile. STB dezinfecteaza si statiile de asteptare, cu mobilierul aferent, aflate in administrarea sa.”, tramsmite insitutia intr-un omunicat de presa.

Potrivit aceleiasi surse, calatorii vor trebui sa urmeze cateva reguli.

“Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandam tuturor bucurestenilor care folosesc mijloacele de transport in comun sa isi protejeze nasul si gura cu masti medicale sau confectionate din material de bumbac, dar si ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Calatorii sunt rugati sa respecte, de asemenea, noile reglementari privind distantarea sociala.”, tramsmite primaria Capitalei.

Potrivit sursei citate, accesul in mijloacele STB va fi limitat: calatorii vor putea ocupa numarul de scaune din autobuze, troleibuze si tramvaie, precum si un rand in picioare, respectand distanta reglementata, de 1,5 m.

Urcarea calatorilor in vehiculele STB se va face DOAR prin usa din fata, iar coborarea pe celelalte usi.

Pentru respectarea noilor reguli de acces in mijloacele de transport in comun, in punctele de transbordari masive si cu trafic intens, calatorii vor fi indrumati catre usile de acces in vehicule de controlorii STB, sprijiniti de Politia Locala.

Etochete: transportul in comun, stb, reguli de calatorie, protectie covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.