Bucuresti: Proiectul „O sansa pentru cuplurile infertile – FIV 2” a fost prelungit pentru inca un an

Proiectul „O sansa pentru cuplurile infertile – FIV 2” a fost prelungit cu ina un an, potrivit unui proiect adoptat de Consiliul General al Capitalei.

Conform acestuia, se aproba prelungirea perioadei de implementare a proiectului „O sansa pentru cuplurile infertile – FIV 2” de la 31 decembrie 2020 pana la 31 decembrie 2021.

Referatul de aprobare arata ca proiectul vine in sprijinul cuplurilor infertile din Municipiul Bucuresti, avand drept scop acordarea de vouchere pentru realizarea fertilizarii in vitro.

„In cadrul proiectului, la data de 07.09.2020, inscrierile online au atins numarul maxim de 2000 solicitanti aprobati prin HCGMB nr.844/12.12.2018, din care in prezent, un numar de 484 beneficiari se afla in curs de efectuare a procedurilor medicale specifice. In situatia in care, termenul de valabilitate a voucherelor acordate este prevazut pana la data de 31.12.2020, neprelungirea perioadei de valabilitate a acestora va pozitiona beneficiarii proiectului in imposibilitatea de a le utiliza in decursul anului 2021, in vederea continuarii procesului de fertilizare in-vitro, aducand totodata atingere procesului de decontare a sprijinului financiar acordat. In virtutea celor expuse anterior, consideram oportuna prelungirea perioadei de implementare a proiectului ‘O sansa pentru cuplurile infertile – FIV 2’, pana la data de 31.12.2021”, scrie in referatul de aprobare.

De voucherele pentru realizarea fertilizarii in vitro pot benefica cuplurile infertile care au fost diagnosticate de catre un medic specialist in obstetrica-ginecologie, cu competenta in tratamentul infertilitatii si reproducere umana asistata medical, cu o afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala.

Etichete: fertilizare in vitro, FIV cupluri infertile

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.