Bucuresti: Proiectul ‘O sansa pentru cuplurile infertile’ a fost prelungit

Potrivit unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, proiectul ‘O sansa pentru cuplurile infertile’ va continua si in perioada ianuarie 2019-decembrie 2020.

Reamintim ca acest proiect prevede acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere in valoare de 13.800 lei/cuplu pentru 2.000 de cupluri infertile din Municipiul Bucuresti, cu afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala.

In documentatie sunt citate datele Institutului National de Statistica, potrivit carora in Romania ‘rata infertilitatii creste alarmant’.

„Se estimeaza ca in acest ritm, in anul 2050, Romania va ajunge la o populatie de doar 14 milioane de locuitori, fata de aproximativ 19 milioane, cat sunt in prezent. Motivul principal este cauzat de faptul ca foarte multe femei pun cariera pe primul plan. Unul dintre efectele nefavorabile il reprezinta cresterea varstei medii a mamei la prima nastere, acest lucru atragand de la sine o serie de probleme, cum ar fi rata de fertilitate mult mai scazuta”, scrie in fisa proiectului mentionat.

In perioada 14 iunie-3 decembrie, un numar de 838 de dosare au fost aprobate, 159 de proceduri medicale s-au finalizat si decontat, iar 445 proceduri medicale sunt in curs de desfasurare. De asemenea, 201 beneficiari se afla in faza de demarare a procedurilor medicale dupa ce au beneficiat de vouchere.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.