Bucuresti: Proiect pentru asigurarea serviciilor stomatologice de urgenta pe perioada epidemiei de COVID-19

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un proiect de hotarare privind asigurarea asistentei stomatologice de urgenta, in conditii de siguranta, pe perioada epidemiei de COVID-19”.

„Dupa suspendarea cursurilor in scoli si in actualul context, nu mai putem derula asistenta stomatologica in cabinetele scolare si universitare asa cum faceam inainte de epidemie. Ca sa putem asigura totusi serviciile de urgenta stomatologica pentru elevi si studenti, precum si pentru pacientii adulti, vrem sa organizam aceste servicii in ambulatoriul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala „Prof. Dan Theodorescu” (OMF) sau in alta locatie care sa corespunda din punctul de vedere al circuitelor medicale. Vom avea medici si asistenti din reteaua medicala stomatologica scolara si universitara, acestia fiind instruiti si dotati cu echipament de protectie adecvat, conform Planului de masuri pentru pregatirea spitalelor”, a declarat primarul Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, finantarea pentru plata cheltuielilor de personal, a materialelor sanitare, stomatologice, medicamentelor, dezinfectantilor si serviciilor de functionare, precum si celealte cheltuieli de administrare vor fi suportate din bugetul local al Municipiului Bucuresti.

Etichete: servicii stomatologice de urgenta, urgente stomatologice epidemie covid-19, urgente stomatologice bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.