Bucuresti: Campanie de donare de sange in perioada 31 august-2 septembrie


Editia cu numarul sapte a campaniei ‘Daruieste timp un pic altfel, doneaza sange !’ se va desfasura in perioada 31 august-2 septembrie, la Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa, recoltarea de sange este realizata de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, in conditii de siguranta, folosind instrumente de unica folosinta.

„La fiecare donare se recolteaza 450 ml de sange, din care se obtin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a pana la trei vieti omenesti”, scrie in comunicatul remis presei marti.

Este important de stiut ca donatorii vor trebui sa aiba cartea de identitate si micul dejun consumat (un sandwich cu carne slaba, legume si fructe consistente) iar acestia nunu trebuie sa fumeze inainte si dupa donare timp de o ora.

Conditiile minime pentru donare sunt: varsta intre 18 si 60 de ani, greutatea cuprinsa intre 50 si 100 kg (femeile), 60 si 110 kg (barbatii), sa nu fi suferit interventii chirurgicale sau stomatologice in ultimele 3 luni, sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii, sa nu fi suferit de hepatita – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii, pentru femei sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, de alaptare sau in cea menstruala (trebuie sa treaca minim 5 zile de la ultima zi a menstruatiei).

Persoanele care doresc sa doneze sange pentru pacientii din spitale sunt asteptate la intrarea principala din centrul commercial Sun Plaza, in perioada 31 august-2 septembrie, intre orele 9.00 si 13.00.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.