Bucuresti: Campanie de consultatii pentru depistarea cancerului bucal


Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, organizeaza campania de consultatii pentru depistarea cancerului buzei, la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala ”Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

 Scopul campaniei il reprezinta preventia, mai ales ca incidenta cancerelor cavitatii bucale creste de la an la an.

„Multi pacienti ajung prea tarziu la medic, iar solutiile terapeutice in fazele avansate ale bolii sunt limitate”, se arata inntr-un comunicat. Programarile se pot face la numarul de telefon 0755.017.359.

In 2016, peste 500 de romani au fost diagnosticati cu cancer de buza, iar concluziile au fost ingrijoratoare: unu din 10 a fost diagnosticat cu o forma de cancer a cavitatii bucale, o medie care depaseste cu mult pe cea europeana.

„Orice apare anormal la nivelul cavitatii bucale: o excrescenta, o leziune ulceroasa, o mobilitate anormala a dintilor, chiar daca nu prezinta niciun fel de leziune, dar incep sa se miste. Uneori, leziunile acestea maligne intraosoase determina o topire a osului si atunci apare mobilitatea”, explica profesorul Alexandru Bucur, seful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, potrivit sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.