Bucuresti: Ajutor financiar pentru tinerii diagnosticati cu cancer pentru prezervarea fertilitatii


Un proiect propus de un bucurestean, care urmeaza sa fie votat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, vizeaza acordarea de sprijin financiar tinerilor diagnosticati cu cancer, care primesc indicatia de a-si prezerva fertilitatea.

Potrivit proiectului, numit„Newborn – Oncofertilitate”, initiat de un bucurestean in cadrul concursului „Propune pentru Bucuresti”, de acest ajutor ar urma sa beneficieze 138 de femei si 175 de barbati, diagnsticati cu cancer si care primesc indicatie de prezervare a fertilitatii. In motivarea proiectului se vorbeste, printre altele, de efectele negative asupra fertilitatii a tratamentelor in bolile oncologice.

„Obiectul proiectului il reprezinta solutia de prezervae a potentialului fertil al fiecarui pacient, femeie sau barbat diagnosticat cu cancer, prin prelevare si crioconservarea spermei si ovocitelor, pentru o perioada de 5 ani. Proiectul se va derula pe o perioada de 24 de luni, in perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020, in Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie Prof Panait Sirbu”, scrie in proiectul mentionat.

Persoana care solicita ajutorului financiar trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti cu cel putin 6 luni inainte de inceperea proiectului. Bugetul acestui proiect ar urma sa fie de aproximativ 880.000 de lei.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.