Bucuresti: 1.000 de paciente cu cancer de san vor beneficia de sprijin financiar pentru teste genetice

1.000 de paciente diagnosticate cu cancer de san in stadii incipiente vor beneficia de sprijin financiar pentru efectuarea de teste genetice, fiecare persoana urmand sa primeasca 17.000 lei.

„Pacientii care au nevoie de un test genetic – in special doamnele si domnisoarele depistate cu cancer mamar; pentru a se identifica schema de tratament cea mai potrivita este necesar un test genetic care nu se realizeaza la noi in tara si costa destul de mult – 3.700 de euro. Am propus Consiliului General acest proiect care l-a si votat initial si pentru inceput 1.000 de paciente vor beneficia, valoarea proiectului fiind de 3.700.000 de euro. Pana acum s-au depus 60 de dosare. Nu exista nicio piedica sau nicio restrictie sau discriminare. Pur si simplu se depune dosarul care trebuie sa aiba diagnosticul pe care l-a constatat un medic de specialitate. Pacientele trebuie sa aiba buletin de Bucuresti sau rezidenta sase luni. Se poate si cu flotant, dar sa fie de sase luni. Am discutat si cu alti colegi din tara posibilitatea extinderii acestui proiect”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, citat de Agerpres.

Proiectul ”Testarea genetica la cancerul de san in stadii incipiente” a fost aprobat recent de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la initiativa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si a fost programat sa se desfasoare in perioada octombrie 2018 – decembrie 2019.

Etichete: cancer de san, teste genetice, cancer mamar

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.