Bucurestenii din sectorul 1 isi pot testa gratuit greutatea, glicemia si tensiunea arteriala

poza testari gratuiteLocuitorii sectorului 1 din Bucuresti isi pot testa gratuit glicemia, tensiunea arteriala si greutatea, pe 21 si 22 mai, intre orele 10.00 – 18.00, la intersectia bulevardului Ion Mihalache cu strada Turda. Aceasta actiune face parte din manifestarile organizate cu ocazia Zilelor Internationale ale Obezitatii si Hipertensiunii Arteriale.

La intersectia bulevardului Ion Mihalache cu strada Turda specialistii de la Complexul Multifunctional “Caraiman” vor amplasa un cort special, unde cei interesati pot beneficia gratuit de investigatiile mentionate. Aceasta actiune vine pe fondul estimarilor specialistilor din medicina care sustin ca din cauza stilului de viata definit de sedentarism si de alimentatie hipercalorica, numarul bolanvilor de boli de inima si al celor afectati de obezitate va creste semnificativ in urmatorii ani. In acest sens este necesar ca populatia sa constientizeze riscurile pe care aceste doua boli le presupun si sa le previna prin adoptarea unui stil de viata echilibrat.

Obezitatea este o boala caracterizata prin acumularea excesiva a grasimii corporale. Oamenii sunt considerati obezi atunci cand indicele de masa corporala este mai mare de 30 kg/m2. Indicele de masa corporala se calculeaza impartind masa corporala (exprimata in kilograme) la patratul inaltimii (exprimata in metri).

“Cetatenii sectorului 1 trebuie sa fie constienti ca prin efectele adverse pe care le are asupra sanatatii, obezitatea poate creste riscul aparitiei unor afectiuni grave si a scaderii sperantei de viata. Bolile cardio-vasculare, diabetul de tip 2, apneea obstructiva de somn, astmul, anumite tipuri de cancer, afectiunile osteo-articulare sunt deseori asociate cu obezitatea”, a afirmat Angelica Juracopschi, directorul Complexului Multifunctional “Caraiman”.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.