Botosani: Bolnavii din satele izolate, consultati printr-un sistem de telemedicina

Locuitorii a cinci comune din judetul Botosani vor fi consultati, din vara acestui an, printr-un sistem inovativ de telemedicina. Sistemul este menit sa faciliteze accesul la servicii medicale a bolnavilor din zonele izolate.

Programul pilot de telemedicina care urmeaza sa fie implementat in judetul Botosani presupune realizarea de consultatii online in satele izolate, de unde accesul pacientilor catre medici este dificil, relateaza Mediafax.

„La nivelul judetului Botosani am realizat in toamna lui 2018, prin reteaua de Asistenta Medicala Comunitara care se afla in coordonarea Directiei de Sanatate Publica Botosani, un documentar cu privire la activitatea derulata de acesti profesionisti ai sistemului medical care lucreaza practic la firul ierbii, cu pacientii, cu beneficiarii, in comunitatile rurale. S-a realizat acest documentar de catre televiziunea Arte, s-a difuzat in Germania si in Franta. Ca urmare a acestui documentar s-au declansat mai multe colaborari, parteneriate, ocazie cu care un reprezentant al unei firme de software medical din Germania a spus ca s-a gandit si la o modalitate mai moderna de comunicare cu pacientul si s-a gandit la initierea, impreuna cu noi, a acestui proiect de telemedicina, cu precadere in mediul rural, prin intermediul asistentului medical comunitar”, a declarat Carmen Hliban, coordonatorul asistentilor medicali comunitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani, conform sursei citate.

Pana acum au fost achizitionate tabletele care urmeaza sa fie folosite de asistentii comunitari si de medicii de familie si specialistii care vor fi cuprinsi in program si au fost selectate cinci comune din judetul Botosani, greu accesibile, situate la distante mari fata de oras.

Etichete: telemedicina, bolnavi sate izolate, consultatii botosani

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.