Bolnavii vor fi sprijiniti sa ajunga la medicul de familie

poza testari gratuiteUn proiect finantat prin fonduri elvetiene are in vedere dezvoltarea la nivelul unor comunitati mici a unor modele medico-sociale. Astfel, in 18 localitati din judetele Botosani, Salaj si Tulcea, lucratorii comunitari vor trebui sa sesizeze nevoile medicale si sociale ale comunitatii.

Vor fi identificate familiile care au nevoie de medic de familie

Prin acest proiect se doreste ca lucratorii comunitari sa identifice daca o anumita familie are nevoie sa mearga la medicul de familie sau de sprijin pentru continuarea scolarizarii copiilor.

“Asta inseamna ca orice lucrator comunitar trebuie sa devina capabil sa sesizeze nevoile fie medicale, fie sociale ale unui individ sau ale unei familii si sa aiba capacitatea sa il directioneze catre sistemul medical sau catre sistemul social, iar sistemul odata ce preia individul sa il conduca prin tot lantul de servicii care exista si astazi, care sunt disponibile si pe care trebuie sa le acceseze in continuitate, astfel incat sa ii fie satisfacute toate nevoile”, a precizat Florentina Furtunescu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Sanatate Publica si Management Sanitar.

Serviciile medicale de preventie si pentru patologii cronice

Pe baza acestui proiect, se incearca depistarea serviciilor medicale si sociale de care are nevoie o persoana sau o familie din comunitate, insa fara a implica serviciile de urgenta.

Astfel serviciile au in vedere patologiile cronice la copii, serviciile preventive, vaccinarile, programe care sa imbunatateasca starea de sanatate a membrilor comunitatii.

“Incercam sa gasim impreuna un model de integrare a serviciilor care sa se potriveasca in comunitatile lor. Pe baza modelului identificat, ei dezvolta o aplicatie de proiect si aceste proiecte urmeaza a fi supuse unei evaluari, iar cele mai bune dintre ele vor fi si finantate tot cu contributia elvetiana, pentru ca modelul sa fie implementat”, a adaugat Florentina Furtunescu.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.