Bolnavii romani au acces limitat la tratamentele noi

apaaBolnavii romani inca nu au accesul la toate tratamentele inovative avand in vedere ca lista medicamentelor compensate a fost actualizata ultima data in 2008, conform precizarilor lui Cezar Irimia, presedintele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania.

Medicina curenta ar trebui sa ofere accesul la cele mai noi tratamente

Tratamentele inovative reprezinta ultima solutie a bolnavilor pentru care medicina curenta nu are solutii viabile pentru vindecare.

“De aceea, ne dorim ca romanii care sufera de afectiuni pe care medicina curenta nu reuseste sa le trateze cu o rata de succes semnificativa, rudele si prietenii lor, precum si personalul medical de specialitate sa stie ca mai au o sansa, sansa oferita de cele mai noi cercetari in domeniul medical”, a precizat Nela Pavaloiu, presedintele fondator al Platformei Europene de Dezvoltare.

Pacientii romani trebuie tratati conform standardelor europene

Dr. Marius Geanta considera ca adevaratul beneficiu adus bolnavilor romani este accesul la cele mai noi tratamente.

In acest sens, reactualizarea listei de medicamente compensate este aboslut necesara chiar daca presupune un efort in bugetul de stat.

Dezbaterea despre medicamentele compensate si despre accesul pacientilor la cele mai noi tratamente a avut loc cu ocazia Conferintei “Inovatie in sanatate – mai aproape de pacientii romani”, din Campania Nationala de Comunicare “Alege medicina personalizata”, lansata pe Platforma Europeana de Dezvoltare.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.