Bolnavii pot beneficia de asistenta medicala prin telefon 24 din 24

asistenta-telefonicaBolnavii din judetul Brasov pot apela la consultanta telefonica de tip helpline datorita proiectului-pilot “O viata de calitate pentru persoanele cu boli incurabile: informare, instruire, consulta”. Astfel ei pot cere sfatul unei persoane competente despre problemele medicale cu care se confrunta fara a fi nevoie sa se deplaseze.

Serviciul de asistenta medicala este disponibil si pe timp de noapte

Prin serviciul judetean de consultanta telefonica, bolnavii pot cere sfaturi pentru simptome necontrolate (durere, greata, varsaturi), ingrijire (alimentatie, hidratare, ingrijirea tegumentului) sau administrarea tratamentului.

Daca problema pacientului depaseste competenta asistentei de serviciu, se va cere ajutorul medicului de garda din acel interval temporar.

Numarul de telefon la care puteti cere asistenta medicala este dispinibil atat pentru pacientii care se afla in evidenta Hospice Casa Sperantei, cat si pentru familiile acestora.

Bolnavii au nevoie in primul rand de asistenta psihologica

Un studiu realizat de Universitatea Transilvania Brasov realizat atat pe bolnavi cat si pe rudele acestora a aratat ca principala nevoie a bolnavilor este asistenta psihologica.

Aceasta este urmata de sprijinul material si financiar. Nu in ultimul rand, pacientii au nevoie de suport social si de informare.
Pacientii romani isi doresc o mai buna colaborare institutionala si reducerea birocratiei.

Integrarea in societate este o alta problema semnalata de pacientii acestui studiu. Acestia spun ca au nevoie de reorganizarea spatiului in care traiesc pentru facilitarea deplasarii.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.