Bolnavii de tuberculoza vor beneficia de consiliere si ajutor financiar

femeie obositaBolnavii de tuberculoza vor primi ajutor pentru integrare profesionala si sociala prin intermediul unui program la nivel national. Cu ajutorul programului demarat de Fundatia Romanian Angel Appeal si Millenium Image&Communication Group, peste 1000 de persoane vor primi consiliere psiho-sociala, alte 1000 de persoane vor primi ajutor financiar pentru tratamentul in tuberculoza. Programul dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de tuberculoza a demarat pe 29 aprilie 2014, avand o durata de implementare de 15 luni.

80% dintre persoanele afectate de tuberculoza sunt apte de munca

Statisticile in ceea ce priveste bolnavii de tuberculoza sunt ingrijoratoare. In fiecare zi in Romania sunt diagnosticate 55 de persoane, in timp ce patru persoane isi pierd viata din cauza acestei afectiuni.

Foarte important este ca 80% dintre persoanele care au fost diagnosticate cu tuberculoza pot sa munceasca. Cu toate acestea, foarte multi dintre ei se lovesc de discriminare si izolare sociala.

Cum vor fi sprijiniti persoanele diagnosticate cu tuberculoza

Programul are in vedere pe de o parte infiintarea primelor servicii speciale din Romania de asistenta psiho-sociala, consiliere si orientare profesionala a persoanelor afectate de tuberculoza, iar pe de alta parte informarea populatiei despre tuberculoza.

Campania de informare care va fi organizata la nivel national doreste ca romanii sa fie informati corect despre riscurile bolii, transmiterea tuberculozei pentru a scadea astfel si gradul de discriminare a bolnavilor de tuberculoza.

Vor fi infiintate patru servicii de asistenta multidisciplinara pentru persoanele cu tuberculoza

In cadrul programului, vor fi infiintate patru astfel de servicii in Bucuresti, Neamt, Arges si Baia Mare. In cadrul acestor servicii, 1000 de persoane vor beneficia de consiliere psiho-sociala.

In urma anchetelor sociale care vor fi realizate, vor fi puse in aplicare 1000 de planuri de interventie individualizate.

1000 de pacienti vor primi sprijin financiar in tratament

Prin acest program, 1000 de pacienti si familiile acestora vor primi sprijin financiar pe perioada tratamentului.

Cursuri de calificare pentru pacientii cu tuberculoza

Pacientii cu tuberculoza vor fi sprijiniti in integrarea profesionala atat prin consiliere cat si prin cursuri de calificare si recalificare. Acestia vor primi si subventii pe toata perioada cursurilor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.