Bolnavii de HIV/SIDA au ramas fara tratament

manBolnavii de HIV/SIDA din Romania se confrunta cu lipsa tratamentului in spitalele din Romania. Bugetul alocat Programului National de Tratament HIV/SIDA s-a terminat in luna iulie. Peste 2000 de bolnavi care isi primesc tratamentul de la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals” nu mai au asigurat tratamentul.

Tratamentul pentru HIV/SIDA a fost intrerupt in mai multe judete

Situatia se repeta si in alte judete ale tarii, bolnavii din Vrancea, Olt, Sibiu sau Cluj confruntandu-se cu lipsa tratamentului.
Din cauza birocratiei, abia in data de 14 august au plecat de la Ministerul Sanatatii comunicarile cu suplimentarile de buget pentru spitalele din tara.

Problema a devenit una extrem de grava

“E ingrozitor sa mergi la spital si sa ti se spuna ca nu au tratament sa iti dea. Ma suna pacientii disperati, din pacate nu mai stiu ce sa le spun. Am crezut in promisiunile primite de la Guvern ca problemele se vor rezolva prin rectificarea bugetara, se pare ca nu este asa, problema a devenit una extrem de grava, pentru ca guvernantii nu inteleg ca viata noastra depinde de acest tratament” a declarat Cristian Rosu, Presedintele Federatiei UNOPA.

UNOPA cere mutarea programului HIV/SIDA la Casa de Asigurari

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) solicita mutarea programului HIV de la Ministerul Sanatatii la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate unde a functionat pana in 2013.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.