Bolnavii de BPOC si fumatorii au risc mai mare de complicatii si deces din cauza Covid-19

Un studiu britanic dat publicitatii de curand concluzioneaza ca fumatorii si pacientii cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), diagnosticati cu Covid-19, au riscuri mai mari de complicatii severe si de deces.

Oamenii de stiinta de la University College London (UCL) au analizat cercetarile disponibile in diverse baze de date pentru a descoperi informatii despre prevalenta BPOC la pacientii cu Covid-19.

Ei au descoperit zeci de alte studii care faceau referire la pacienti confirmati cu Covid-19, care aveau si BPOC sau erau erau fumatori.

In cazul acestora, s-a constatat un risc de 63% de crestere a severitatii bolii si un risc de deces de 60%, comparativ cu bolnavii fara BPOC.

“In ciuda prevalentei reduse a BPOC si fumatului in numarul total de cazuri de Covid-19, BPOC si fumatul sunt factori asociati cu forme mai grave de Covid-19 si cu o mortalitate mai mare”, au notat autorii studiului, citati de sciencedaily.com.

Studiul a fost prezentat, de curand, in publicatia PLOS ONE si a fost realizat de o echipa de cercetatori de la University College London (UCL).

Etichete: complicatii covid-19, risc fumatori covid-19, risc bpoc covid-19, complicatii bpoc

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.