Bolnavii cu tulburare afectiva bipolara pot invinge prejudecatile!

psiholog-depresiePotrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, tulburarea afectiva bipolara este caracterizata de prezenta episoadelor de manie, alternativ cu episoade de depresie, separate de perioade de timp relative in care starea pacientului este una normala, stabila.

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie lanseaza campania de comunicare „Ajuta-i sa-si regaseasca echilibrul!” in sprijinul persoanelor care sufera de tulburare afectiva bipolara.

Initiativa are ca principale obiective popularizarea in randul opiniei publice a informatiilor referitoare la implicatiile pe care tulburarea afectiva bipolara le are in vietile celor bolnavi, precum si crearea de grupuri-suport pentru pacientii care au aceasta afectiune.

Un alt obiectiv al campaniei vizeaza inlaturarea prejudecatilor legate de persoanele care sufera de tulburare afectiva bipolara si a marginalizarii acestora.

Pe parcursul campaniei vor fi organizate patru intalniri cu presa, in patru orase din Romania: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara.
In cadrul intalnirilor cu mass-media vor fi abordate teme referitoare la tulburarea bipolara, masurile ce trebuie luate la primele semne de boala, cat si la implicarea persoanelor apropiate bolnavilor in gestionarea si controlul afectiunii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca persoanele cu tulburari mintale sunt adeseori supuse atitudinilor de discriminare in societate.
Aceste comportamente ii afecteaza pe bolnavi, atat pe plan personal cat si profesional, contribuind la accentuarea excluziunii sociale si economice a acestora.

„Persoanele care se lupta cu afectiuni psihice, precum tulburarea afectiva bipolara, au mare nevoie de suportul si intelegerea familiei si a celor apropiati, cat si de actiuni din partea autoritatilor, in vederea unei integrari sociale eficiente. Campania „Ajuta-i sa-si regaseasca echilibrul” este o initiativa pozitiva, intr-un demers necesar: cel de a ajuta persoanele cu tulburare afectiva bipolara sa traiasca o viata normala, in care stigmatul social si prejudecatile sa fie depasite. Implicarea mass-media in transmiterea si popularizarea acestor mesaje este esentiala. Incercam sa ii ajutam pe bolnavi sa se simta acceptati si integrati si, totodata, sa ii informam pe membrii familiilor acestora si pe cei care cunosc persoane cu tulburare afectiva bipolara despre modurile in care ii pot ajuta si sustine moral, aratandu-le ca sunt alaturi de ei”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Nirestean, Presedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie si Psihoterapie.

Etichete: tulburare bipolara, tulburare afectiva bipolara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.