Bolnavii cu HIV nevoiti sa intrerupa tratamentul din lipsa de fonduri

paciti-hivBolnavii cu HIV/SIDA considera ca fondurile alocate in Programul National de Tratament HIV/SIDA sunt insuficiente. In acest sens, pacientii cu HIV cer fonduri suplimentare pentru ca programul sa functioneze eficient, dar si masuri de prevenire a infectarii in comunitate.

Bolnavii cu HIV cer alocarea suplimentara de fonduri

Anul 2014 a debutat cu probleme in tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA. Birocratia si fondurile insuficiente au determinat ca multi pacienti sa nu-si poata continua tratamentul.

In aceste conditii, pacientii cer luarea unor masuri importante printre care suplimentarea fondurilor, eliminarea listelor de asteptare in tratament si monitorizarea infectiei HIV.

“(…) evaluarea functionalitatii schemei de tratament la pacientii care au avut intreruperi de tratament din cauza lipsei acestuia de la spital, alocarea de resurse financiare suplimentare pentru monitorizarea infectiei HIV astfel incat sa se cunoasca din date medicale starea fiecarui pacient”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Bolnavii cu HIV/SIDA solicita programe de preventie a infectarii in comunitate

Bolnavii cu HIV/SIDA atrag atentia autoritatilor asupra faptului ca nu au fost alocate fonduri pentru prevenirea infectiei HIV in comunitate.

“Consideram ca e de datoria noastra sa luptam pentru a nu aparea un al doilea val epidemic de infectie HIV”, se precizeaza in acelasi comunicat.

Pacientii ameninta ca vor iesi in strada

In cazul in care autoritatile romane nu sunt dispuse dialogului si nu raspund solicitarilor pacientilor cu HIV/SIDA, acestia ameninta ca se vor adresa forurilor internationale sau ca vor iesi in strada pentru a-si cere drepturile.

“Am ajuns la limita rabdarii, ducem greu povara fiecarei zile si nu am vrea sa fim obligati sa adoptam alta cale decat cea a dialogului cu autoritatile romane”, precizeaza pacientii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.