Bolile ar putea fi diagnosticate prin aplicatii pe telefon

smartphoneDupa ce au aparut aplicatii pe mobile care ne ajuta sa ne controlam portiile de calorii la o masa, sau caloriile pierdute dupa o ora de fitness, expertii in tehnologie sunt pe cale de a lansa aplicatii care sa substituie consultatia medicala pentru evaluarea starii generale de sanatate. Noile aplicatii ar putea sa colecteze date despre starea noastra de sanatate si sa traga un semnal de alarma cand avem simptome care ar putea indica o boala.

Medicul de familie inlocuit de o aplicatie pe mobile

Pana in prezent, principalele aplicatii de mobile relationate cu stilul nostru de viata reuseau sa colecteze informatii primare precum durata somnului, numarul de kilometri in sesiunile de alergare sau de mers cu bicicleta, cantitatea de cofeina consumata sau timpul petrecut in perierea dintilor.

Noile aplicatii de mobile ofera informatii care ar putea fi asociate cu o vizita la medicul de familie, precum presiunea arteriala, nivelul de hidratare, nivelul zaharului in sange sau bataile inimii.

Cele doua noi aplicatii de mobile, citate de independent.co.uk, Health Kit si Google Kit, pot semnala simptome ale unor afectiuni prin colectarea de informatii mult mai avansate.

O alta aplicatie care vine in sprijinul bolnavilor de diabet masoara nivelul de glucoza din sange, oferind si informatii despre consumul de carbohidrati si activitatea fizica.

Aplicatiile de mobile care semnaleaza nereguli despre starea noastra de sanatate ne pot ajuta sa ajungem la medic la timp si sa incepem tratamentul de care avem nevoie inainte ca boala sa se raspandeasca.

Bolnavii pot fi consultati de specialisti prin telemedicina

Faptul ca tehnologia duce sistemul medical la un alt nivel este demonstrat si de o tot mai larga raspandire a consultatiilor prin telemedicina.

Prin acest sistem, bolnavii din zonele in care nu exista specialistii de care au nevoie pot fi diagnosticati de acestia prin telemedicina.
Sistemul de consultare si diagnosticare la distanta vine si in sprijinul bolnavilor in varsta, persoanelor cu afectiuni cronice care nu trebuie sa se deplaseze pana la unitatea medicala care se afla la o distanta mai mare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.