Blue Monday: 15 ianuarie, cea mai deprimanta zi din an


Blue Monday sau Lunea cea trista, este un nume dat zilei de luni din a treia saptamana a lunii ianuarie considerata ca fiind cea mai deprimanta zi a anului.

In anul 2018, data de 15 ianuarie a fost desemnata cea mai deprimanta zi din cauza mai multor de factori.

Numele de Blue Monday a fost atribuit pentru prima data acestei zile in 2005, de catre compania Sky Travel, in cadrul unei campanii de publicitate. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotatii negative sociale: schimbarea vremii, finalul vacantei, banii putini ramasi dupa sarbatorile de iarna, etc.

Potrivit Wikipedia, psihologul Cliff Arnall a creat si o formula matematica elaborata pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat in considerare vremea, facturile la utilitati, datoriile, nivelul motivational, precum si faptul ca majoritatea oamenilor urasc zilele de luni.

Numarul persoanelor la nivel global care sufera de depresie este de circa 322 de milioane, conform datelor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Tot reprezentantii OMS au afirmat ca „depresia este cea mai importanta cauza ce produce dizabilitati in lume, in acest moment”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.