Biopsie lichida la Institutul Fundeni din Capitala

Institutul Clinic Fundeni vrea abordeze o noua metoda de diagnosticare a cancerului prin introducerea biopsiei lichide ca metoda de rutina.

„Biopsia lichida determina nivelul de raspuns la un anumit tratament in ceea ce priveste diferite tipuri de cancer; in baza acestor informatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Sanatatii pot sustine tratamente specifice, in special pe cele inovative. Baza personalizarii tratamentului incepe de la diagnosticul molecular, iar Institutul Clinic Fundeni intentioneaza sa introduca biopsia lichida ca metoda de rutina”, a explicat prof. dr. Irinel Popescu, seful Clinicii de Chirurgie si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, citat de Agerpres.

Biopsia lichida presupune o analiza a tipului de tumora si a raspunsului acesteia la tratament, in urma recoltarii unei probe de sange de 10 ml.

Conform sursei citate, medicul a subliniat ca Institutul Clinic Fundeni a fost intotdeauna orientat spre cercetare, infiintand inca din anii 2003 – 2004 o banca de tumori care sta la baza activitatii de cercetare in domeniul oncologiei.

Etichete: biopsie lichida, biopsie, institutul fundeni

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Iordache Paula spune:

    Bună seara.ma numesc Iordache Paula și aș dori să cunosc rezultatele biopsiei luate p

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.