Bijuteriile din aur – interzise persoanelor hiperactive emotional

Specialistii din domeniu au ajuns la concluzia ca aurul are un efect negativ asupra persoanelor care au un sistem nervos hiperactiv. Cercetatorii explica aceste rezultate prin faptul ca aurul declanseaza procesul de excitare la nivelul creierului, fapt ce poate dermina probleme la nivelul sistemului nervos si incetinirea procesului metabolic. Din cauza acestor tulburari, persoanele afectate se pot confrunta cu afectiuni precum depresia.

Pornind de la aceasta descoperire, cercetatorii au concluzionat ca persoanele care manifesta o emotivitate exacerbata ar trebui sa evite bijuteriile si accesoriile din aur.

Nici bolnavii afectati de epilepsie nu ar trebui sa poarte accesorii realizate din acest metal pretios, deoarece crizele ar putea fi agravate. Pe lista celor care ar trebui sa evite accesoriile din aur se numara si locuitorii marilor orase, care sunt deja afectati de stres si prezinta un risc marit de a suferi de deprsie.

Alternativa oferita de specialisti este reprezentata de argint, un metal cu proprietati benefice asupra psihicului uman, dupa cum apreciaza acestia.

 

Sursa stire: Agerpres/Globalscience.com

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.