Biciclistii pedaleaza impotriva melanomului

BICICLETA-MELANOM-CAMPANIEFederatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, alaturi de asociatiile Hai cu Bicla si Adevaratii Veloprieteni Romania, organizeaza pe 23 iulie, in Parcul Izvor, a doua editie a marsului nocturn al biciclistilor pentru educatie in ceea ce priveste sanatatea – Biciclistii pedaleaza impotriva melanomului.

Evenimentul este organizat cu scopul de a atrage un semnal de alarma si pentru a educa publicul despre riscurile melanomului, cea mai agresiva forma de cancer de piele, si importanta comportamentului preventiv, fiind parte a campaniei „Un viitor fara pata!”.

Desi este responsabil de numai 4% dintre cancerele de piele, melanomul provoaca 80% dintre decesele determinate de cancerul de piele. In Romania, aproape o treime dintre cei care au fost depistati cu aceasta forma de cancer mor anual. De altfel, tara noastra inregistreaza o incidenta in crestere in ultimii 25 de ani – de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom malign . Depistat la timp insa, melanomul se vindeca in 98% dintre cazuri.

Programul marsului Biciclistii pedaleaza impotriva melanomului

19:00 – Adunarea participantilor in Parcul Izvor, la alveola;
20:00 – Derularea marsului pe traseul Parc Izvor – Bd. Natiunile Unite – Str. B.P. Hasdeu – Berzei – Calea Buzesti – Piata Victoriei, cu retur pe Calea Victoriei;
21:00 – 21:30 – Final de mars si defilare in Parcul Izvor.  

Pe parcursul traseului, se va ocupa prima banda, iar Politia Rutiera Bucuresti va sustine buna desfasurare a marsului. In timpul evenimentului este interzis consumul bauturilor alcoolice. Mai multe informatii despre eveniment puteti afla de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Despre campania „Un viitor fara pata!”

„Un viitor fara pata!” este prima campanie de comunicare si informare despre melanom in Romania initiata si derulata de asociatiile de bolnavi de cancer. Inca din anul 2013, campania isi propune informarea publicului, in special a tinerilor, constientizarea pericolelor cancerului de piele. Initiatorul campaniei “Un viitor fara pata!” este Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.