Beneficiile oboselii din concediu

Beneficiile oboselii din concediuUnde sa pleci in concediu, cata energie esti dispus sa investesti si cate ore nedormite vrei sa recuperezi sunt intrebarile oricarei planificari a unui concediu. Linistea unei plaje sau goana dupa obiective turistice sunt alternativele si, in cele mai fericite cazuri, solutia unei vacante care sa multumeasca pe toata lumea.

Din ultimul concediu in Sicilia m-am intors mai obosita decat plecasem. Dar obosita intr-un sens pozitiv. Am facut miscare cat nu as fi facut saptamani in sir in parcul langa care locuiesc, am alergat dupa autobuze cu orare nerespectate in locul unor ore bune de fitness si am inlocuit stresul timpului de la serviciu cu “stresul” benefic ca trec prea repede zilele de concediu si nu am timp sa vad toate obiectivele propuse.

In plus, am avut o dieta mai mult decat bogata in fructe si legume “din cauza” temperaturilor ridicate care iti taiau orice pofta de mancare. Banii investiti in sticlele de apa si in fructele necesare sa supravietuiesti unei calatorii intense sub soarele Siciliei  taie sigur din bugetul pe care vrei sa-l investesti in suveniruri.

Daca nu ai venit “echipat” cu palarie, ochelari de soare si crema de protectie nu ai cum sa scapi acestor investitii obligatorii sa eviti o insolatie ca la carte.

Sa bati la pas o insula precum Sicilia in 6 zile iti verifica fara indoiala starea de sanatate si capacitatea de a face fata schimbarilor de tot felul. Riscul de face insolatie la peste 35 de grade pe plajele din Taormina sau Siracusa este urmat de posibilitatea aproape sigura de a raci la sub 10 grade pe muntele Etna. Vestimentatia de plaja trebuie cu siguranta “asortata” cu niste haine calduroase care sa iti permita sa te relaxezi la peste 2500 de m printre rocile vulcanice.

Ritmul alert este un “accesoriu” de care sigur ai nevoie sa bifezi lista facuta de acasa cu obiectivele recomandate de ghidurile turistice sau de prietenii care au experimentat “oboseala” de Sicilia.

Daca iti inchipui ca ai scapat de stres printr-o plimbare cu vaporul pe mare, te vei indispune si vei fi cu adevarat stresat de lucruri mici precum sa treci strada printre scutere, sa te strecori in autobuzele de oras nu tocmai curate. Cu o asigurare medicala in buzunar stresul dispare macar pe jumatate.

La finalul unui concediu in care ti-ai odihnit picioarele doar in autobuzele care te-au dus dintr-un oras in altul, reusesti sa te si odihnesti abia in aeroport, la intoarcere, cand, din nou, compania lowcost cu care ai zburat are intarziere cat o zi de plaja.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Florin spune:

    Un comentariu foarte frumos pentru cei de acasa care au urmarit expeditia din Sicilia pe facebook!!

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.