Beneficiile donarii de sange

Organismul uman incearca sa refaca stocul de celule sanguine pierdute imediat dupa ce se doneaza sange, iar acest a lucru determina productia de celule noi care imbunatatesc starea de sanatate a donatorului, spun medicii.

Aceste precizari vin in contextul in care, incepand cu anul 2004, Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca data de14 iunie sa fie Ziua mondiala de sensibilizare a oamenilor de pe intreg mapamondul pentru nevoia acuta de sange.

”E ziua in care se multumeste tuturor donatorilor pentru gestul lor voluntar de a salva vieti. De asemenea, este si ziua in care se aminteste cat de importante sunt aceste produse obtinute din sange pentru pacienti si cat de important este ca ele sa fie sigure pentru cei care le primesc. Produsele din sange nu sunt medicamente care se pot cumpara din magazine, se obtin doar prin bunavointa si altruismul donatorilor, au un termen de valabilitate scurt si conditii de pastrare si manipulare speciale”, potrivit unui comunicat al Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’.

Conform sursei citate, cei care doneaza sange devin mai sanatosi, beneficiaza de analize de sange gratuite, se previne hemocromatoza (hemocromatoza cunoscuta si ca ‘diabetul bronzant’ este o afectiune genetica sau dobandita, determinata de acumularea fierului in organism), se reduce imbatranirea intrucat scade nivelul de stres, se previne chiar si infarctul si accidentul vascular cerebral.

De asemenea, specialistii mai sustin ca prin donarea de sange scade si riscul de cancer, vindecarea plagilor este mai rapida si scade si colesterolul.

De fiecare data cand cineva doneaza sange ajuta la salvarea a trei vieti, mai spun specialistii.

Etichete: donarea de sange, beneficiile donarii de sange, sanatate donare de sange

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • bancila spune:

    inainte pentru salariati, la odonare de sange se dadea scutire de oua zile lucratoare, de la servici, acum nu se mai spune nimic despre asta. Se dadeau bonuri de masa in valoarea unei zile de luvcru, acum nu se mai spune mimic espre asta! mai sunt de actualitate aceste oferte ?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.