Beneficiile comunicarii eficiente medic de familie-pacient

poza consult medical de specialitateComunicarea medic de familie-pacient este primul pas pentru eficienta actului medical. Stabilirea unei comunicari bune intre medic si pacient poate fi centrata pe trei obiective: crearea unei relatii interpersonale foarte bune, facilitarea schimbului de informatii medicale, sprijinirea pacientilor emotivi, care au dificultati in a se exprima sau in a-si detalia simptomele bolii.

Beneficiile pacientului in urma comunicarii eficiente

Doctorii de familie cu abilitati bune de comunicare le ofera pacientilor increderea ca participa activ la stabilirea diagnosticului.

Prin participarea activa a pacientului, acesta are incredere in diagnostic si in tratament, respectand astfel indicatiile primite pentru urmarea tratamentului.

O comunicare eficienta permite pacientului sa obtina informatiile necesare relationate cu afectiunea de care sa sufera, si sa inteleaga necesitatea tratamentului.

Un pacient care sufera de o afectiune grava va putea fi pregatit din timp pentru primirea vestii sau o va primi mai usor in urma explicatiilor si a incurajarilor primite de la medic.

Printr-o comunicare eficienta, pacientul poate sa depaseasca stari precum frustrare din cauza neintelegerii bolii si a simptomelor, lipsa de speranta in cazul unei afectiuni grave, frica sau nesiguranta ca tratamentul va reusi.

Pacientii multumiti de comunicarea cu doctorul de familie vor fi mult mai dispusi de a comunica mai des, de a se informa asupra masurilor de preventie a unor afectiuni si, astfel, de a preveni o parte dintre afectiuni.

Beneficiile medicului de familie

Comunicarea eficienta poate facilita punerea diagnosticului, de vreme ce pacientul este deschis sa raspunda intrebarilor relationate cu simptomele bolii, istoricul bolii in familie, medicatia administrata acasa.

Comunicarea eficienta si un pacient multumit pot creste satisfactia in munca a medicului.

Pacientul care va informa medicul asupra efectului tratamentului si asupra oricaror complicatii care apar ii faciliteaza medicului posibilitatea de a avea sub observatie continua managementul bolii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.