Bebelusii care dorm pe blana de oaie, fac mai greu alergii sau astm

bebelusi-blanaMicroorganismele de pe pielea animalelor ar putea proteja bebelusii impotriva alergiilor. Cel putin asa arata rezultate unul studiu efectuat recent in Germania.

Blana de oaie intareste sistemul imunitar al copiilor

Oamenii de stiinta din Germania recomanda parintilor ca isi culce bebelusul pe blana de oaie, ori atunci cand il scot la plimbare, sa captuseasca interiorul caruciorului cu blana naturala, tot de oaie.

Asa, precizeaza ei, copilul va fi mai putin riscului de a face boli alergice si chiar de a dezvolta  astm.

“Microorganismele de pe pielea animalelor ar putea avea un efect protector impotriva bolilor alergice, deoarece intaresc sistemul imunitar”, precizeaza cercetatorii de la Helmholtz Zentrum Munchen Research Centre, citati de Daily Mail.

Igiena excesiva poate dauna

Tot cercetatorii germani mai spun ca nu este chiar atat de bine ca bebelusul sa aiba parte de o curatenie in exces.

Oamenii de stiinta au emis o ipoteza a igienei, care face referire la la dezechilibrarea sistemului imunitar, care odata prin igiena excesiva, nu mai poate fi invatat sa functioneze corespunzator in contact cu germenii.

Asa, explica specialistii, se poate ajunge foarte usor la aparitia bolilor alergice si autoimune.

Contactul cu animalele de companie scade riscul de astm

De asemenea, in timpul studiului s-a mai observant ca acei copii care cresc in contact cu animalele, iar aici nu vorbim doar de cei nascuti in mediul rural, ci si de ceilalti, care traiesc pe langa un caine sau o pisica, au mai putine riscuri de a face astm.

“Studiile anterioare au sugerat ca microbii se gasesc in mediul rural poate proteja de astm”, a precizat Dr Christina Tischer, seful echipei de cercetare de la Centrul de Cercetare Zentrum Munchen Helmholtz.

In timpul studiului s-a constatat ca acei copii care au dormit pe blanuri, probabilitate de a face astm a fost mai mica cu pana la 79%.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.