Bebe Sanatos 2013, in parcul Sebastian din Capitala

eveniment bebe sanatosDirectia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Sector 5, in parteneriat cu Sanatatea Media Group, organizeaza in perioada 4-8 septembrie 2013, in Parcul Sebastian din Bucuresti, cea de-a patra editie a evenimentului “Bebe Sanatos”, cu tema “Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge!”.

Plecand de la acest deziderat, Florentina Popescu, directorul D.G.A.S.P.C., sector 5, apreciaza ca „fiind de un real interes pentru parinti sau viitorii parinti, orice demers inovativ care conduce la cresterea calitatii interventiei adultului in dezvoltarea armonioasa a starii psihofizice si morale a copiilor inca din primele luni de viata.”

Preocuparea D.G.A.S.P.C., sector 5 pentru educatia si sanatatea copiilor, rezulta si din activitatea permanenta a Directiei: „Actualmente in toate centrele de zi si cresele din comunitatea locala sector 5 se acorda o atentie deosebit de importanta activitatilor circumscrise conceptului de educatie timpurie, urmarindu-se prin aceasta o schimbare de viziune in abordarea problematicii cresterii si dezvoltarii nou-nascutului si a copilului mic, prin mutarea accentului de pe preponderenta activitatilor clasice de hranire, odihna, ingrijire si verificare continua a starii de sanatate, pe cele ce vizeaza preponderent stimularea si dezvoltarea timpurie a autonomiei individuale si a personalitatii copilului”, a conchis Florentina Popescu, directorul D.G.A.S.P.C., sector 5.

„Bebe Sanatos” 2013 este cel mai complex eveniment dedicat copiilor si parintilor

Editia a IV-a „Bebe Sanatos”reprezinta o adevarata desfasurare de forte, ce va aborda atat aspecte legate de educarea parintilor pentru a-si creste copiii sanatos, cat si aspecte privind starea de sanatate a copiilor si a viitoarelor mamici. Atat copiii, cat si gravidele vor beneficia de consultatii medicale gratuite oferite de medicii specialisti implicati in proiect. In urma acestor consultatii ce vor fi realizate in cadrul minicabinetelor medicale deschise pe toata durata manifestarii medicii vor face recomandari si vor da sfaturi micutilor pacienti, parintilor lor sau viitoarelor mamici.

Acestor actiuni li se adauga si un targ de produse pentru copii si mamici sau viitoare mamici, dar si expozitii de pictura si modelaj cu lucrarile realizate de copiii participanti. Lucrarile micutilor vor fi realizate in spatii special amenajate pentru acest tip de activitate, avand rolul de a descoperi talentele micutilor nostri si de a-i incuraja in acest sens prin premiile oferite.

Conferintele educative adresate parintilor vor fi sustinute de reputati medici pediatri, ginecologi, neonatologi si nutritionisti, alaturi de psihologi si avocati. Cel mai important aspect al manifestarii este acela ca parintii si viitorii parinti pot afla din surse sigure, care sunt cele mai bune metode de crestere si ȋngrijire a copiilor in primii 3 ani de viata.

„Ne dorim ca prin intermediul acestor conferinte educative interactive sa informam si sa responsabilizam parintii si bunicii asupra impactului pe care il are si il poate avea educatia asupra cresterii si dezvoltarii armonioase a copilului. Este important ca fiecare parinte care va participa la aceste conferinte sa inteleaga ca este dator sa acorde copilului sau toata atentia, inca din prima zi de viata. Un parinte are, intai de toate, obligatii fata de copilul sau si abia apoi, drepturi. In plus, un bebe sanatos este fericit si plin de viata. Iar cand ai parte de un asemenea copil, intreaga existenta, ca parinte, este una cu totul deosebita”, precizeaza Simona Maria Vladica, Director General Sanatatea Media Group.

„Bebe sanatos” ofera solutii celor mai comune probleme cu care se confrunta parintii

„Bebe Sanatos” isi propune sa ofere solutii pertinente si eficiente pentru problemele cu care se confrunta orice parinte in societatea actuala, in alegerea sa de a creste un copil intr-o maniera sanatoasa: alegerea celei mai bune metode de nastere, evolutia sarcinii, alimentatia copilului in primii ani de viata, interpretarea limbajului non-verbal al micutilor, prevenirea si tratamentul eficient al bolilor copilariei, informarea in legatura cu aspecte ce tin de psihologia copilului, dar si aspecte legale ce tin de drepturile copiilor si ale parintilor. Nu in utimul rand, specialistii vor discuta si despre mediul familial si cum poate acesta influenta decisiv dezvoltarea copilului.

Mai mult, pe toata durata desfasurarii evenimentului participantii vor avea acces la o zona de gimnasticǎ pentru bebelusi, iar mamicile vor avea o zonǎ de alaptat si pentru schimbat bebelusii. Cei interesati vor avea parte de demonstratii de puericultura, vor putea participa la tombole si miniconcerte, urmand a avea parte si de multe alte surprize din partea organizatorilor.

„Bebe Sanatos” este o manifestare de renume, cunoscuta si apreciata de specialisti, iar succesul editiilor anterioare a dovedit acest lucru. In acest sens, Academician Bogdan Marinescu, medic primar obstetrica-ginecologie, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sarbu” din Bucuresti, a apreciat ca: “Evenimentul este un succes si cred ca ar trebui organizate mai des astfel de manifestari. Conferinta “Bebe Sanatos” este nu numai utila. Eu zic ca reprezinta un inceput ESENTIAL, avand in vedere timpul scurt de comunicare intre cei care ofera servicii si cei care beneficiaza de acestea.”

De asemenea, prof. dr. Adrian Georgescu, profesor consultant in cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Prof. dr. Alfred Rusescu” din Bucuresti considera ca: “Bebe Sanatos a fost un castig, atat pentru mine, ca medic, pentru ca mi-a dat ocazia sa fiu in mijlocul pacientilor, in alt mediu si alta atmosfera decat la spital, dar si pentru mame, pentru ca au aflat multe informatii extrem de importante.”

In acest context, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 5 considera „oportuna si utila facilitarea accesului la informatii noi, a viitorilor parinti, sau bunici din sectorul 5, astfel incat acestia sa fie familiarizati cu privire la cele mai bune metode de evaluare si interventie, pentru o abordare cat mai corecta a proceselor complexe de crestere si dezvoltare armonioasa a copilului mic ”, asa cum sustine Florentina Popescu.

In calitate de institutie publica, de interes local care apara si promoveaza drepturile copilului din comunitatea locala sector 5, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 5 ii invita pe toti cei interesati de cresterea calitatii vietii copiilor, sa participe la editia a IV-a a evenimentului „Bebe Sanatos” care ȋsi deschide portile in perioada 04 – 08 septembrie 2013, in Parcul Sebastian din comunitatea locala sector 5.

Va invitam sa aflati mai multe informatii pe site-ul dedicat evenimentului www.bebesanatos.ro.

 

Material realizat de organizatorii evenimentului

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.