Banii pentru analizele medicale sunt limitati


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat despre analizele medicale efectuate gratuit de pacienti, ca este posibil sa se termine fondurile in prima parte a lunii deoarece sumele sunt limitate.

“Noi avem un sistem social de asigurari de sanatate. Banii sunt limitati. Este posibil ca in data de 10 ale lunii sa se termine fondurile, dar acesta este sistemul, teoretic noi platim pentru toata lumea. Stiti foarte bine, sunt pacienti neasigurati, pacienti asigurati prin efectul legii, coasigurati, care nu platesc, dar beneficiaza de acelasi nivel al serviciilor. Pentru ca pachetul minim, de baza, e definit in felul urmator: urgentele medico-chirurgicale, sarcina si leuzia, bolile cu potential endemic. Deci tot. In momentul in care cineva vine in urgenta e tratat, chiar daca e asigurat sau neasigurat. Vom regandi putin sistemul. Am tot vorbit de acest cod de legi la care lucram. Nu este simplu sa scoti o lege peste noapte, mai ales o lege care are un impact atat de mare. Dar va trebui sa ne gandim si la aceste aspect”, a spus ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.