Banicioiu vrea cate un medic in fiecare sala de sport

sport-rezultate-scolareMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, vrea sa propuna un proiect de lege care sa reglementeze ca obligatorie prezenta unui medic in fiecare sala de sport.

Propunerea ministrului vine ca urmare a stopului cardio-respirator suferit de interpretul Gabriel Cotabita in timpul antrenamentului fizic.

„In salile de sport, de fitness, ar trebui totusi o supraveghere medicala . Cream noi, in momentul de fata, o propunere. Am inteles ca sunt in cateva tari chestiuni similare, s-au luat masuri similare si, practic, ne inspiram din alte situatii”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat de digi24.ro.

De altfel, Banicioiu mai spune ca orice persoana ar trebui sa isi faca o evaluare medicala inainte de a incepe antrenamentul fizic, mai ales cele care au probleme de sanatate.

„In general, in momentul in care vrei sa urmezi un program cu exercitii fizice mai complex, trebuie sa ai si un acord de la medicul care te trateaza. Evident ca trebuie sa ai o evaluare facuta de medic”, a declarat ministrul, citat si de Romania Libera.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.