Bani mai putini pentru programul de fertilizare in vitro

fertilizareStatul vrea sa diminueze cu 30 % suma prevazuta pentru programul de fertilizare in vitro.
Un proiect al Ministerului Sanatatii prevede reducerea finantarii acestui program reluat abia in 2015, dupa o pauza de trei ani.

In acest an, 300 de cupluri ar avea sansa  sa primeasca o decontare partiala a procedurii de fertilizare in vitro, dar medicii spun ca numarul  familiilor care au nevoie de ajutor este de zece ori mai mare.

Procedura de fertilizarea in vitro costa peste 8.000 de lei, iar statul deconteaza 6.000 de lei.

In plus, familiile mai trebuie sa mai plateasca si medicamentele, care costa alte cateva mii de lei, in timp ce sansele de reusita sunt, in medie, de 35%.

 „Una din trei femei poate sa ramana gravida dupa o procedura de fertilizare in vitro. Asta inseamna ca doua din trei mai trebui sa mai incerce o data, de doua ori”, spune Chadi Muheidli, medic specialist Obstetrica-Ginecologie, conform Digi24.

 „Am efectuat deja o a doua procedura de inseminare si acum suntem in perioada de asteptare. Este o perioada foarte incarcata emotional si aceste doua saptamani de asteptare imi par ani”, spune si o pacienta, conform sursei citate.

In Romania sunt 10 clinici incluse in Programul National de Fertilizare in vitro.  

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.