Bani in plus pentru cazuri medicale critice

ministerul sanatatiiBolnavii care au nevoie urgenta de ingrijiri speciale, dar pentru care  Casa de Asigurari de Sanatate nu are bani, au acum o sansa in plus la tratament.

Printr-o ordonanta de urgenta care stabileste cateva masuri financiare si modificarea unor acte normative, bugetul Ministerului  Santatatii a fost suplimentat cu o suma de bani, care va trebui sa acopere acele cazuri medicale critice.

„Tot timpul apar cazuri critice, copii cu situatii deosebite, care necesita interventii urgente ii care necesita costuri foarte mari. Contractele cu Casa de Sanatate nu au fost niciodata suficiente pentru a se acoperi toate aceste cereri”, a declarat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

In Romania sunt multi pacienti care au nevoie de tratamente si interventii speciale, destul de costisitoare.

Banii nu vor putea acoperi, insa, toate acestea, mai precizeaza Dragnea, dar cel putin inseamna un plus fata de ceea ce ofera in prezent CNAS.

De curand, Ministerul Sanatatii a aprobat toate dosarele bolnavilor care solicitau sprijin pentru tratamente si interventii de urgenta in strainatate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.