Balonarea persistenta, printre semenele care pot prevesti un cancer ovarian


Femeile tind sa treaca cu vederea in loc sa caute ajutor medical atunci cand se confrunta cu unul dintre simptomele-cheie ale cancerului. avertizeaza o organizatie caritabila din Marea Britanie, conform Press Association.

Starea permanenta de balonare este unul dintre principalele simptome resimtite de o persoana care sufera de cancer ovarian, insa un sondaj recent efectuat in Marea Britanie a dezvaluit ca unele femei ar fi mai inclinate sa adopte unele schimbari de alimentatie in loc sa faca o vizita la medic pentru a investiga cauzele meteorismului, noteaza si Agerpres.

Un sondaj efectuat pe 1.142 de femei de organizatia Target Ovarian Cancer a descoperit ca 50% dintre britanice ar recurge la schimbari in alimentatie in cazul unei stari permanente de balonare. Printre aceste schimbari de dieta s-au evidentiat renuntarea la anumite alimente precum produsele cu gluten sau pe baza de lapte, includerea in dieta a unor probiotice precum iaurturile sau a ceaiului de menta, ori inceperea unui regim.

Insa doar 34% au declarat ca vor face o vizita la medic pentru a investiga posibilele cauze ale meteorismului.

Un studiu condus anterior de organizatie a descoperit ca doar una din cinci femei cunoaste faptul ca balonarea poate fi un simptom al cancerului ovarian.

Potrivit surselor mentionate , organizatia a subliniat existenta unei ”lacune in ceea ce priveste constientizarea” cu privire la simptomele acestei afectiuni. Ca urmare, doua treimi dintre persoanele afectate de aceasta boala nu sunt diagnosticate decat in momentul in care afectiunea s-a raspandit in corp, ceea ce ingreuneaza tratamentul ei, a adaugat organizatia.

”Un iaurt probiotic nu ar trebui sa impiedice o femeie sa faca o vizita unui medic generalist daca ceva o supara. Femeile nu ar trebui sa-si riste viata din cauza unei lacune persistente in ceea ce priveste constientizarea cu privire la simptomele cancerului ovarian. Daca ele cunosc semnele cancerului ovarian, precum balonarea persistenta, si reusesc sa le asocieze din timp cu aceasta afectiune, pot fi salvate vieti”’, a declarat Annwen Jones, director executiv in cadrul Target Ovarian Cancer, citata de PA.

Simptome cancer ovarian

Alte simptome ale cancerului ovarian includ: dureri pelvine sau abdominale, senzatia rapida de satietate sau pierderea apetitului alimentar ori nevoia de urinare mai freventa decat de obicei.

Cauze cancer ovarian

La ora actuala nu se cunosc cu exactitate cauzele care duc la aparitia cancerului ovarian.

Etichete: simptome cancer ovarian, cancer ovarian cauze

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.