Aviz epidemiologic obligatoriu inainte de prima zi de scoala

Cele mai frecvente tipuri de cancer la copii Parintii trebuie sa stie ca fiecare unitate scolara va solicita avizul epidemiologic eliberat de medicul de familie. Cu privire la analizele medicale solicitate  precum exudat nazal, exudat faringian, examen coprocultura si examen coproparazitologic, autoritatile au precizat ca ele sunt necesare doar daca exista suspiciune de boala. Avizul epidemiologic este obligatoriu pentru toti copiii care merg la gradinita, in clasa pregatitoare, in clasa I, in primul an de liceu sau pentru cei care se transfera la o alta scoala.

Aviz epidemiologic de la medicul de familie

Parintii trebuie sa stie ca, pentru intrarea in colectivitate a copilului, este nevoie de un aviz epidemiologic de la medicul de familie.

Avizul epidemiologic atesta faptul ca un copil poate intra in colectivitate.

Alte analize medicale vor fi solicitate doar daca exista suspiciune de boala. Examenul coproparazitologic este necesar pentru a depista daca un copil are paraziti, coprocultura este relationata cu depistarea unor afectiuni care ar putea provoca intoxicatii alimentare, iar exudatul naso-faringian este necesar pentru depistarea stafilococului auriu.

Parintii trebuie sa se programeze la medicul de familie

Pentru a obtine avizul epidemiologic, parintii trebuie sa se programeze la cabinetul medicului de familie.

Parintii trebuie sa stie ca, daca merg neprogramati la medicul de familie, trebuie sa plateasca respectiva consultatie.

„Consultatiile la cerere se platesc conform contractului cadru, cele programate, nu”, explica dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, citata de stirileprotv.ro.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

 • irina spune:

  Am fost ieri la medicul de familie pt programare,pt avizul epidemiologic si mi sa apus ca nu se poate da trimitere,decat sa mergem la un laborator cu plata.In acest caz ce trebuie facut???? Va multumesc.

 • aaa spune:

  Avizele eliberate in timpul anului se platesc?

  • isabela spune:

   Da

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.