Avertismentul unui epidemiolog francez: Virusul SARS-CoV-2 circula mai rapid pe vreme rece

Virusul SARS-CoV-2 se raspandeste mai rapid in prezent decat in primavara, in faza initiala a pandemiei, a afirmat epidemiologul Arnaud Fontanet, consilier stiintific al guvernului francez, emitand unul din cele mai puternice avertismente de pana acum cu privire la amploarea valului care a cuprins Europa, transmite Reuters.

„Virusul circula mai rapid … Resurgenta pandemiei a inceput in augus”‘, a spus Fontanet la postul BFM TV, atentionand ca lupta impotriva acesteia va fi ‘un maraton”, relateaza si Agerpres.

Potrivit epidemiologului, profesor la Institutul Pasteur, autoritatile franceze reusisera sa aduca sub control virusul spre sfarsitul lunii iunie, dar mentinerea unui numar mic de spitalizari pana la finele lui august a creat un fals sentiment de securitate, chiar daca se inregistra deja o crestere a cazurilor de infectare.

“Si apoi a venit o saptamana rece in septembrie si toti indicatorii au luat-o in directia gresita in toata Europa. Virusul se raspandeste mai bine pe vreme rece pentru ca noi traim mai mult inauntru”, a explicat el conform surselor citate.
Ca si alti experti medicali, Fontanet a explicat ca sunt necesare in jur de doua saptamani pentru ca masurile de izolare sa aiba un impact.

Etichete: circulatie coronavirus, raspandire coronavirus sezon rece, virusul sars-cov-2 iarna

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.