Avertisment OMS: Dementa, o problema de sanatate publica care progreseaza rapid

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estimeaza ca numarul persoanelor diagnosticate cu dementa ar urma sa se tripleze pana in 2050, relateaza AFP.

Conform OMS, sportul, adoptarea unei diete mediteraneene, renuntarea la fumat, reducerea consumului de alcool si tinerea sub observatie a diabetului si a colesterolului, sunt factori ce pot contribui la reducerea riscurile dementei.

„Dovezile stiintifice confirma ceea ce am banuit de ceva timp, ca ceea ce este benefic pentru inima noastra este, de asemenea, benefic pentru creierul nostru”, a precizat, printre altele, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, citat intr-un comunicat.

Specialistii in sanatate publica estimeaza ca intre 5% si 8% dintre persoanele cu varsta peste 60 de ani sufera, la un moment dat, de dementa.

Potrivit previziunilor, acest procent s-ar putea tripla pana in 2050, cand dementa, potrivit avertizarilor OM, va afecta peste 150 de milioane de persoane din intreaga lume.

Boala Alzheimer reprezinta cea mai frecventa cauza a declansarii dementei si va sta la baza pana la 70% dintre cazuri.

Dementa constituie o problema de sanatate publica care progreseaza rapid, mai ales in contextul imbatranirii populatiei, si care in prezent, afecteaza peste 50 de milioane de persoane.

Etichete: dementa, alzheimer, OMS, cauze dementa, simptome dementa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • HELEN BARAK spune:

    SE POATE TRATA DEMENTA VASCULARA CU CELULE STEM?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.