Avertisment: Omenirea risca sa se intoarca la era dinaintea penicilinei din cauza rezistentei la antibiotice

Ministrul Sanatatii din Germania a avertizat ca omenirea risca sa se intoarca la era dinaintea penicilinei. Asta daca natiunile cele mai dezvoltate nu coopereaza pentru a combate amenintarea reprezintata de bacteriile rezistente la antibiotice si daca nu sunt gasite mijloacele pentru a finanta cercetarea intr-o medicina noua.

Inaintea primei reuniuni a ministrilor sanatatii din Grupul celor 20 de economii dezvoltate si in curs de dezvoltare, Hermann Groehe a declarat ca este nevoie de mai multa colaborare pentru a minimiza riscul reprezentat de posibile pandemii.

„Nu trebuie sa existe o revenire la era pre-penicilina”, a declarat el pentru Reuters intr-un interviu publicat cu o zi inainte de inceperea reuniunii.

„Ar fi o evolutie dramatica daca o arma atat de importanta impotriva agentilor patogeni periculosi ne-ar fi luata… (Asta ar insemna) ca am putea pierde o arma chiar si impotriva unei boli infectioase minore”, a spus Groehe, citata si de Agerpres.

Antibiotice ca penicilina sunt printre cele mai mari progrese medicale din istoria omenirii, permitand tratarea a nenumarate infectii bacteriene care inainte insemnau intotdeauna o condamnare la moarte.

Dar decenii de supra-prescriptie, de exemplu pentru a accelera inmultirea si cresterea animalelor sau pentru a trata boli umane impotriva carora antibioticele nu au efect, au condus la dezvoltarea unor tulpini rezistente ale multor bacterii.

Un raport al Uniunii Europene de anul trecut a constatat ca noi tulpini rezistente de bacterii au fost responsabile pentru mai mult de 25.000 de decese pe an doar in blocul celor 28 de natiuni, mai relateaza Agerpres.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2018 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!